De bästa makeup-tipsen för en naturlig look

De bästa makeup-tipsen för en naturlig look illustration

Att skapa en naturlig makeup-look är en konstform som många strävar efter att bemästra. En välgjord naturlig makeup förstärker ens bästa drag utan att det ser överdrivet eller onaturligt ut. Det handlar om att använda rätt produkter och tekniker för att framhäva din naturliga skönhet. I den här artikeln går vi igenom de bästa makeup-tipsen för att uppnå just den där eftertraktade, diskreta stilen.

Grunden för en fräsch och naturlig utstrålning

Grunden för en naturlig makeup är en väl återfuktad och förberedd hud. Börja med att rengöra huden noga och applicera en fuktcreme som passar din hudtyp. Om du har torr hud, välj en rikare produkt, medan en lättare, oljefri lotion är att föredå om du har benägenhet till oljig hud. Efter att huden absorberat fuktighetskremen kan du applicera en primer som hjälper till att jämna ut hudtonen och skapa en slät yta att arbeta med. Välj en lätt foundation eller BB-cream för en mer diskret effekt. Om du inte behöver täcka hela ansiktet kan du använda produkten bara där det behövs, exempelvis på rodnader eller mörka ringar under ögonen. För en extra naturlig touch, undvik tunga och täckande foundations och välj istället en färgad dagcreme eller en tonad fuktighetskräm. Dessa produkter återfuktar och ger en lätt toning som låter din naturliga hudton lysa igenom. Ett annat alternativ är användningen av mineralfoundation i pulverform som erbjuder en lätt till medium täckning och verkar för att minska glans.

Tekniker för att framhäva ansiktet subtilt

När grunden är lagd är nästa steg att lätt framhäva ansiktets drag. En multitaskingprodukt som en cream blush eller bronzer kan vara oumbärlig. Dessa kan duttas på kinderna för en naturlig glöd, och kan även användas på ögonlocken eller läpparna för en subtil färgmatchning som binder ihop hela looken. Välj nyanser som är nära din naturliga hudton för att hålla utseendet enkelt och sofistikerat. Ögonbryn ger ansiktet struktur, och en naturlig makeup-look bör inkludera ögonbryn som är välformade men inte överarbetade. Använd en brynpenna eller puder som matchar din naturliga brynfärg, och fyll i sparsamma områden med lätta streck för att efterlikna naturliga hårstrån. Genom att borsta igenom med en bryngel håller du dem på plats utan att det ser stelt ut. Mascara är ett måste för att öppna upp ögonen och ge dem definition. En vattenfast variant säkerställer att den håller hela dagen, samtidigt som den inte klumpar ihop eller smular under ögonen. Välj en mascara som separerar och förlänger fransarna snarare än att ge dem volym för att undvika ett ”spindelbens-effekt”.

Val av färger och finish för en harmonisk look

Färgvalet i en naturlig makeup bör vara försiktigt och i harmoni med din hud, hår och ögonfärg. Neutrala och jordnära toner som beige, taupe och mjuka persikonyanser kompletterar de flesta hudtoner och skapar en mjuk look utan att vara för påträngande. Undvik kraftiga eller starka färger och skimmer som kan krocka med den naturliga stilen. För att ge ditt ansikte liv kan du använda en lätt highlighter på områden där ljuset naturligt faller, såsom kindbenen, brynbenen, inre ögonvrån och på amorbågen ovanför överläppen. Använd produkten sparsamt och välj en highlighter med en lätt till medium glans snarare än en med grova glitterpartiklar. Läpparna ska ha en naturlig men vårdad look. Välj en läppenna som matchar din naturliga läppfärg för att definiera och forma, och fyll sedan i med en läppbalsam eller ett transparent eller lätt tonat läppglans för att tillföra en sund glans och fuktighet.

Avslutande detaljer för en hållbar och enhetlig helhet

För att säkra att din naturliga makeup håller sig fräsch och på plats hela dagen, använd en setting spray eller ett fixeringspuder. Ett transparent settingpuder borstat lätt över ansiktet hjälper till att minimera glans och sätter makeupen utan att addera tyngd eller textur. Om din hud tenderar att bli blank under dagen, bär med dig blotting paper för att försiktigt klappa bort överflödig olja utan att sabba makeupen. Detta ger dig möjligheten att fräscha upp din look snabbt och diskret, när som helst och var som helst. För ett extra naturligt intryck, tänk på helheten och hur din makeup samspelar med din klädstil och hårfärg. En genomtänkt look där allting känns avslappnat och enkelt kommer alltid att kännas mer autentisk och naturlig. Att behärska konsten att skapa en naturlig look tar tid och övning, men med rätt tekniker och produkter är det möjligt att förstärka din naturliga skönhet på ett subtilt, men ändå märkbart sätt. Kom ihåg att mindre ofta är mer, och att ett ljust och fräscht ansikte är lika mycket om skönhet som det är om att känna sig bekväm i sin egen hud.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*